Приказ основних података о документу

dc.creatorRaičković Savić, Angelina
dc.date.accessioned2023-11-20T12:40:40Z
dc.date.available2023-11-20T12:40:40Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1452-7448
dc.identifier.urihttp://rai.ai.ac.rs/handle/123456789/704
dc.description.abstractKnjigu Food in Roman Britain napisala je Joana Pilsbury Alcock koja u svom bibliograf skom opusu ima i druge naslove na sličnu temu, a pre svih to su Food in the Ancient World, Life in Ancient Rome, Life in Roman Britain i Daily Life of the Pagan Celts, čime se svakako može svrstati u vrsne poznavaoce teme o kojoj piše. Višegodišnje iskustvo kao predavača na South Bank Univerzitetu na predmetima istorije i istori je hrane upotpunjavala je putovanjima po Evropi i Dalekom Istoku što joj je pružilo obilje materijala za ovu knjigu. U njoj je želela da predstavi ishra nu, pripremu hrane i njeno serviranje kao i navike ljudi koji su naseljavali Rimsku Britaniju, praveći poređenja sa hranom i ishranom u drugim delo vima Rimskog Carstva. Knjiga se sastoji od 192 strane, 128 crteža i fotografija, 222 bibliografske jedinice i spiska od 39 antičkih izvora spomenu tih u tekstu. Iako je ova knjiga prvi put štampana još 2001. godine (u izdanju Tempus Publishing-a) njen kvalitet i zanimljiva tema uticali se da se ti raž rasproda i da se knjiga ponovo štampa 2010. i 2014. godine. Ova publikacija je prvenstveno na menjena arheolozima koji se bave temom ishrane u rimskom periodu, ali je napisana stilom koji je dostupan i običnom čitaocu zainteresovanom za ovaj period i temu. Hrana, kao i proces njene pri preme uvek su zanimljivi za proučavanje, jer čine veliki deo čovekovog života, a ova knjiga na ak tuelnosti dobija i time što je sve više ljudi zainte resovano za antičke recepte i pripremu hrane, bilo prema originalu ili adaptirane da bi se prilagodile današnjem ukusu.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherBeograd : Centar za nove tehnologije Viminaciumsr
dc.publisherBeograd : Arheološki institutsr
dc.rightsopenAccesssr
dc.sourceArheologija i prirodne naukesr
dc.subjectishrana u rimsko vremesr
dc.subjectistorij hranesr
dc.subjectProvincije Rimskog carstvasr
dc.subjectantički izvorisr
dc.subjectreceptisr
dc.subjectnamirnicesr
dc.titleFood in Roman Britain - Joan P. Alcocksr
dc.typereviewsr
dc.rights.licenseARRsr
dc.citation.epage222
dc.citation.spage219
dc.citation.volume9
dc.identifier.fulltexthttp://rai.ai.ac.rs/bitstream/id/2655/AiPN9.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rai_704
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу