Food in Roman Britain - Joan P. Alcock
Апстракт
Knjigu Food in Roman Britain napisala je
Joana Pilsbury Alcock koja u svom bibliograf skom opusu ima i druge naslove na sličnu temu,
a pre svih to su Food in the Ancient World, Life
in Ancient Rome, Life in Roman Britain i Daily
Life of the Pagan Celts, čime se svakako može
svrstati u vrsne poznavaoce teme o kojoj piše.
Višegodišnje iskustvo kao predavača na South
Bank Univerzitetu na predmetima istorije i istori je hrane upotpunjavala je putovanjima po Evropi i
Dalekom Istoku što joj je pružilo obilje materijala
za ovu knjigu. U njoj je želela da predstavi ishra nu, pripremu hrane i njeno serviranje kao i navike
ljudi koji su naseljavali Rimsku Britaniju, praveći
poređenja sa hranom i ishranom u drugim delo vima Rimskog Carstva. Knjiga se sastoji od 192
strane, 128 crteža i fotografija, 222 bibliografske
jedinice i spiska od 39 antičkih izvora spomenu tih u tekstu. Iako je ova knjiga prvi put štampana
još 2001. godine (u izdanju Tempus Publishing-a)
njen ...kvalitet i zanimljiva tema uticali se da se ti raž rasproda i da se knjiga ponovo štampa 2010. i
2014. godine. Ova publikacija je prvenstveno na menjena arheolozima koji se bave temom ishrane
u rimskom periodu, ali je napisana stilom koji je
dostupan i običnom čitaocu zainteresovanom za
ovaj period i temu. Hrana, kao i proces njene pri preme uvek su zanimljivi za proučavanje, jer čine
veliki deo čovekovog života, a ova knjiga na ak tuelnosti dobija i time što je sve više ljudi zainte resovano za antičke recepte i pripremu hrane, bilo
prema originalu ili adaptirane da bi se prilagodile
današnjem ukusu.
Кључне речи:
ishrana u rimsko vreme / istorij hrane / Provincije Rimskog carstva / antički izvori / recepti / namirniceИзвор:
Arheologija i prirodne nauke, 2013, 9, 219-222Издавач:
- Beograd : Centar za nove tehnologije Viminacium
- Beograd : Arheološki institut
Колекције
Институција/група
Археолошки институт / Institute of ArchaeologyTY - JOUR AU - Raičković Savić, Angelina PY - 2013 UR - http://rai.ai.ac.rs/handle/123456789/704 AB - Knjigu Food in Roman Britain napisala je Joana Pilsbury Alcock koja u svom bibliograf skom opusu ima i druge naslove na sličnu temu, a pre svih to su Food in the Ancient World, Life in Ancient Rome, Life in Roman Britain i Daily Life of the Pagan Celts, čime se svakako može svrstati u vrsne poznavaoce teme o kojoj piše. Višegodišnje iskustvo kao predavača na South Bank Univerzitetu na predmetima istorije i istori je hrane upotpunjavala je putovanjima po Evropi i Dalekom Istoku što joj je pružilo obilje materijala za ovu knjigu. U njoj je želela da predstavi ishra nu, pripremu hrane i njeno serviranje kao i navike ljudi koji su naseljavali Rimsku Britaniju, praveći poređenja sa hranom i ishranom u drugim delo vima Rimskog Carstva. Knjiga se sastoji od 192 strane, 128 crteža i fotografija, 222 bibliografske jedinice i spiska od 39 antičkih izvora spomenu tih u tekstu. Iako je ova knjiga prvi put štampana još 2001. godine (u izdanju Tempus Publishing-a) njen kvalitet i zanimljiva tema uticali se da se ti raž rasproda i da se knjiga ponovo štampa 2010. i 2014. godine. Ova publikacija je prvenstveno na menjena arheolozima koji se bave temom ishrane u rimskom periodu, ali je napisana stilom koji je dostupan i običnom čitaocu zainteresovanom za ovaj period i temu. Hrana, kao i proces njene pri preme uvek su zanimljivi za proučavanje, jer čine veliki deo čovekovog života, a ova knjiga na ak tuelnosti dobija i time što je sve više ljudi zainte resovano za antičke recepte i pripremu hrane, bilo prema originalu ili adaptirane da bi se prilagodile današnjem ukusu. PB - Beograd : Centar za nove tehnologije Viminacium PB - Beograd : Arheološki institut T2 - Arheologija i prirodne nauke T1 - Food in Roman Britain - Joan P. Alcock EP - 222 SP - 219 VL - 9 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rai_704 ER -
@article{ author = "Raičković Savić, Angelina", year = "2013", abstract = "Knjigu Food in Roman Britain napisala je Joana Pilsbury Alcock koja u svom bibliograf skom opusu ima i druge naslove na sličnu temu, a pre svih to su Food in the Ancient World, Life in Ancient Rome, Life in Roman Britain i Daily Life of the Pagan Celts, čime se svakako može svrstati u vrsne poznavaoce teme o kojoj piše. Višegodišnje iskustvo kao predavača na South Bank Univerzitetu na predmetima istorije i istori je hrane upotpunjavala je putovanjima po Evropi i Dalekom Istoku što joj je pružilo obilje materijala za ovu knjigu. U njoj je želela da predstavi ishra nu, pripremu hrane i njeno serviranje kao i navike ljudi koji su naseljavali Rimsku Britaniju, praveći poređenja sa hranom i ishranom u drugim delo vima Rimskog Carstva. Knjiga se sastoji od 192 strane, 128 crteža i fotografija, 222 bibliografske jedinice i spiska od 39 antičkih izvora spomenu tih u tekstu. Iako je ova knjiga prvi put štampana još 2001. godine (u izdanju Tempus Publishing-a) njen kvalitet i zanimljiva tema uticali se da se ti raž rasproda i da se knjiga ponovo štampa 2010. i 2014. godine. Ova publikacija je prvenstveno na menjena arheolozima koji se bave temom ishrane u rimskom periodu, ali je napisana stilom koji je dostupan i običnom čitaocu zainteresovanom za ovaj period i temu. Hrana, kao i proces njene pri preme uvek su zanimljivi za proučavanje, jer čine veliki deo čovekovog života, a ova knjiga na ak tuelnosti dobija i time što je sve više ljudi zainte resovano za antičke recepte i pripremu hrane, bilo prema originalu ili adaptirane da bi se prilagodile današnjem ukusu.", publisher = "Beograd : Centar za nove tehnologije Viminacium, Beograd : Arheološki institut", journal = "Arheologija i prirodne nauke", title = "Food in Roman Britain - Joan P. Alcock", pages = "222-219", volume = "9", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rai_704" }
Raičković Savić, A.. (2013). Food in Roman Britain - Joan P. Alcock. in Arheologija i prirodne nauke Beograd : Centar za nove tehnologije Viminacium., 9, 219-222. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rai_704
Raičković Savić A. Food in Roman Britain - Joan P. Alcock. in Arheologija i prirodne nauke. 2013;9:219-222. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rai_704 .
Raičković Savić, Angelina, "Food in Roman Britain - Joan P. Alcock" in Arheologija i prirodne nauke, 9 (2013):219-222, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rai_704 .